Flamberade äppleklyftor

Denna snabba och eldfängda efterrätt kan värma dig i den snölösa vinterkylan. Kaffe, kryddnejlika och kanel ger en spännande smakbotten som gifter sig fint med balsamicon. Den brinnande spriten blir pricken över i.

INGREDIENSER
2 gröna äpplen skurna i klyftor
4 kanelstänger
4 kryddnejlikor
½ dl kaffebönor
½ dl balsamicovinäger
½ dl socker (farin-, muscovado- eller annat)
½ dl konjak/mörk rom
Olja/smör

GÖR SÅ HÄR
Hetta upp olja i en stekpanna. Stek äpplen, kanelstänger, kryddnejlikor och kaffebönor på hög värme under ett par minuter. Rör om hela tiden. Häll i balsamico och socker och stek under omrörning i ytterligare någon minut. Häll över spriten, tänd på och stek under omrörning så länge som det brinner.  Rör ner en klick smör och låt smälta. Servera direkt, varför inte med vaniljglass?!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 14 =