Ett enkelt, rustikt och gulaschinspirerat långkok som kan bli väldigt gott. I synnerhet om det tillagas över öppen eld, skulle jag vilja hävda.
Här skriver jag inte ut några mängder och mått som i ett klassiskt recept. Ni ser ingredienserna och de ungefärliga proportionerna som jag har använt på bilden här nedan; det är aldrig fel att träna sig i att släppa kontrollen från de exakta receptens bojor! Förstås gäller samma sak som alltid med recept: fritt fram att anpassa till eget smak och tycke – inte så förtjust i vitlök, dra ner på vitlöken. Ni förstår grejen.
Gör så här:
Hetta upp olja i en gryta.
Stek kött, lök och potatis under omrörning i 5-10 minuter.
Tillsätt vitlök, kummin och chiliflakes och stek under omrörning i ett par minuter.
Tillsätt övriga ingredienser (förutom hälften av bladpersiljan) + vatten. Rör om ordentligt.
Låt sjuda i 1-2 timmar. Kontrollera så att temperaturen (elden) inte blir för hög/het. Rör om med jämna mellanrum och häll på mer vatten om det behövs, så att grytan inte riskerar att bränna fast i botten.
Strö bladpersilja över för servering.