Sojabräserade revben

INGREDIENSER

½ – 1 kg tjocka fläskrevben
1½ – 2 dl ljus sojasås
3-4 msk mörk sojasås
1 dl hackad purjolök (den vita delen)
2 msk hackad ingefära
2 msk hackad vitlök
1 msk kinesiska femkryddor
1 msk chiliflakes, till exempel gochugaru
2 kanelstänger
½ dl socker
½ dl olja
½ dl hackad salladslök eller gräslök till serveringen

GÖR SÅ HÄR

Hetta upp olja i en gjutjärnsgryta. Bryn köttet under omrörning ihop med purjolök, ingefära och vitlök. Tillsätt femkryddor, chiliflakes, kanelstänger
och socker (sockret kan tillsättas i ett senare skede om man vill minska risken för att grytan bränner vid). Rör om ordentligt och låt steka en liten stund tills det doftar aromatiskt. Häll över sojasåsen, rör om och låt bräsera i  ½ – 1 timme. Rör om ibland. Se till så att det inte bränner vid, späd med vatten vid behov. Servera revbenen strösslade med hackad salladslök/gräslök, alternativt färsk koriander.

Läs artikeln om sojabräsering/rödkokning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 1 =