Detta är min version av wokstekt vildsvin gongbao style, och den går förstås att variera fritt efter behag. Den som vill slänger med lite sichuanpeppar och torkad chili för ökad känsla. Du kan även marinera köttet före tillagning i lite soja och maizena om du känner för det. Eller/och tillsätta ett par teskedar socker i marinaden. Cashew kan mycket väl bytas ut mot jordnötter. Och så vidare. Vad som inte framgår i filmen här nedan är att jag har stekt (de osaltade) cashewnötterna i lite olja innan de tillsätts i rätten.
INGREDIENSER
350 g innanlår av vildsvin, skuret i tärningar
1/2 gul paprika, skuren i rutor
1/2 röd paprika, skuren i rutor
1 röd chilifrukt, tunt skivad
1 msk finhackad vitlök
1 msk finhackad ingefära
2 msk hackad salladslök /purjolök
1/2 dl cashewnötter
Olja att steka i (till exempel rapsolja)
SÅS
4 msk ljus sojasås
2 msk vinäger (gärna mörk risvinäger alternativt balsamvinäger)
1 msk sesamolja
½ msk maizena eller potatismjöl
½-1 msk chiliflakes (t ex gochugaru)
GÖR SÅ HÄR
Hetta upp olja i wokpannan. Stek köttet på hög värme under flitig omrörning i några minuter. Ställ köttet åt sidan. Diska ur wokpannan om det behövs. Hetta upp den igen och häll i olja. Stek vitlök, ingefära, salladslök/purjolök, chili och paprika under omrörning i ett par minuter. Tillsätt köttet och fortsätt att steka ett par minuter. Rör om hela tiden (tänk på att wokstekning heter stir-frying på engelska). Tillsätt cashewnötterna. Se till så att ingredienserna blandas väl. Häll i såsen under omrörning. När såsen har tjocknat något och är väl fördelad i rätten är det färdigt. Strö gärna lite tunt skivad salladslök över vid serveringen.